Wykonanie
Pora żeby i u mnie pojawiły się pierniczki.
Ciasteczka, które mogą leżeć bardzo długo i nie grozi im żadne niebezpieczeństwo (poza zjedzeniem:). Pyszne w smaku, kruche i bardzo aromatyczne. Zapraszam:)
Składniki:3 i 1/2 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru pudruszczypta
soli2 łyżeczki
przyprawy do piernika1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej150 g
masła1
jajko3/4 szklanki
mioduSypkie składniki wymieszać. W garnku rozpuścić
miód i
masło. Odstawić do wystygnięcia. Do
mąki dodać przestudzony
miód z
masłem, dodać
jajko. Wyrobić ciasto mikserem, wstawić do lodówki. Po 2 godzinach rozwałkować ciasto na grubość ok 5 mm i wycinać dowolne kształty. Piec partiami w nagrzanym piekarniku ok. 10 min.Smacznego:)