Ostatnio, z powodu spowolnionego metabolizmu, rzadko robię desery ale kiedy wyobraziłam sobie ten smak pinacolady, nie umiałam się powtrzymać. Delikatne pureananasowe połączone z kokosowąbitą śmietanką to prawdziwe "niebo w gębie". Deser jest leciutki jak mgiełka, delikatny i przepyszny. W wersji dla dzieci należy pominąć alkohol.Przepis własnySkładniki:pół świeżego ananasa (ew. z puszki)3-4 łyżki malibu2 łyżki cukru pudru300 ml śmietanki kremówki +3 łyżki cukru pudru10 dag wiórków kokosowych namoczonych w rumie lub likierze kokosowymKawałki ananasa rozdrobnić blenderem, dodać malibu i dosłodzić do smaku. Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, kiedy jest już gotowa wymieszać z odsączonymi wiórkami kokosowymi, namoczonymi na noc w malibu lub innym alkoholu. Na dnie pucharków ukladać niewielką ilość pureananasowego, następnie sporą ilość bitej śmietany. Wstawić do lodówki na godzinę.Smacznego:)