Wykonanie
Jeśli macie ochotę na naprawdę wspaniałe śniadanie zapraszam na quesadillas ze
szpinakiem. Meksykańskie placki z nadzieniem
szpinakowym i ciągnącym się
serem to po prostu niebo w gębie. Jest to bardzo sycące śniadanie więc wystarcza na bardzo długo, ale jest tak pyszne że trudno się od niego oderwać i tylko rozsądek podpowiada, żeby to zrobić. Wykorzystywałam juz tortillę na wiele sposobów ale dzisiejszy jest chyba jednym z lepszych. Bardzo polecam:)

Źródło: Kuchnia, nr 7/2012Składniki:150 g
szpinaku2 łyżki posiekanych
ziół:
mięty,
szałwi i
natki pietruszki (pominęłam)1
cebula dymka4 łyżki
fety2 łyżki
masła (pominęłam)4 tortille2 garście
startego sera żółtego
Szpinak sparzyć wrzątkiem i dokładnie odcisnać. Wymieszać z
ziołami, posiekaną
dymką i
fetą. Na patelni rozgrzać
masło i podgrzać po jednej tortlli (ja podgrzałam na suchej patelni). Dwa placki posypać połową
startego sera, rozłożyć
szpinak, posypać resztą
sera i przykryć pozostałymi plackami. Tortillę podgrzać na patelni, aż
ser się rozpuści. Pokroić w trójkąty i podawać od razu.Smacznego:)