Wykonanie
Jest to chyba najszybsza zupa świata. I do tego bardzo smaczna, jest tylko jeden warunek: musicie lubić
kminek. Ja lubię i to bardzo tak więc z chęcią wypróbowałam tę zupę. Z grzankami smakuje wspaniale.Przypominam, że w dalszym ciągu możecie składać swoje propozycje w konkursie herbacianym :)

Składniki:2 łyżeczki ziaren
kminku1 l domowego rosołułyżeczka
mąki pszennej200 ml
śmietany do zup
sól, łyżeczka
cukruKminek zalać szklanką
wody i gotować 10 minut. Odcedzic na sicie,
wywar zachować, ziarenka wyrzucić. Do
wywaru z
kminku wlać rosół , zagotować.
Mąkę i 4 łyżki
śmietany dokładnie wymieszać ze szczyptą
soli oraz 1-2 łyżkami gorącego
wywaru, wlać do zupy. Doprawić
cukrem i
solą. Udekorować . Podawać z grzankami lub
groszkiem ptysiowym.Smacznego:)