Wykonanie
Macie ochotę na rybę? Polecam wspaniały przepis.
Rybę wystarczy usmażyć i położyć na niej aromatyczne
masło z
musztardą i innymi
przyprawami.
Masło się rozpuszcza i powstaje pyszna skorupka. Ten przepis jest po prostu rewelacyjny. Bardzo polecam:)
Źródło: xxxSkładniki:4 łyżki miękkiego
masła1 i 1/2 łyżki posiekanej
natki pietruszki1 ząbek
czosnku1
cebula1/2 łyżeczki
musztardy Dijon1 i 1/2 łyżki
posiekanej szynki parmeńskiej (nie dodałam)1 łyżka mielonych
migdałów2 łyżki
soku z cytrynysól ,
pieprzoliwa do smażenia5-6 kawałków
ryby np.
dorszaRybę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku
ryby ułożyć kołderkę z
masła. Wstawić do nagrzanego piekranika i zapiekać kilka minut.(ok. 10)Smacznego:)