ßßß Cookit - przepis na Migdałowe ciasto z jagodami i białą czekoladą

Migdałowe ciasto z jagodami i białą czekoladą

nazwa

Wykonanie

Każdy powód jest dobry, żeby upiec ciasto a już naprawiony piekarnik wybitnie tego wymaga. Tak więc jak tylko fachowiec wyszedł zabrałam się za ucierane ciasto z jagodami i białą czekoladą. Połączenie smaków wprost bajeczne. Polecam każdemu wielbicielowi jagód, migdałów i czekolady.
Składniki:
200 g masła
3 jajka
250 g mąki
100 g zmielonych migdałów
2/3 szklanki cukru
szklanka jagód
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
pół tabliczki białej czekolady
płatki migdałów
cukier puder
Bardzo miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać kolejno jajka (wcześniej wyjęte z lodówki). Kiedy masa jest już dobrze ubita dodać mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Dodać jagody i pokrojoną w drobne kawałki czekoladę. Wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej wcześniej formy (u mnie keksówka), wierzch posypać płatkami migdałów i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 40 minut. Po upieczeniu obficie posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/07/Migdalowe-ciasto-z-jagodami-i-biala-czekolada.html