Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Kruche ciasto z
rabarbaremNaleśniki z
serkiem ... »
Składniki450 g
brokułów1,5 łyżki
oleju z
orzeszków ziemnych4 zmiażdżone ząbki
czosnku2 łyżeczki
oleju sezamowegołyżeczka
solipół łyżeczki
pieprzu6 łyżek
wodyObrać
brokuła i oddzielić różyczki od łodyg. Łodygi pokroić w plasterki. Ja korzystałam z
mrożonych brokułów, więc po rozmrożeniu tylko odcięłam końcówki różyczkom. Rozgrzać woka i wlać
olej. Wrzucić
czosnek,
sól i
pieprz i smażyć z mieszaniem pół minuty. Dorzucić
brokuły i smażyć mieszając przez 2 minuty. Wlać
wodę, przykryć i gotować na dużym ogniu przez 4-5 minut. Odkryć, dodać
olej sezamowy i smażyć mieszając jeszcze przez pół minuty.Smacznego:)wtorek, 17 maja 2011, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze