Wykonanie
Zupełnie prosta zupka. Smak zawdzięcza głównie serkowi. który podkreśla aromat, kolor i intensywność
brokułów. Idealna dla wszystkich roślinożerców. Wiem, że w chwili obecnej wszyscy myślą o gęsinie, ale ta zupka będzie dobrym, zaostrzającym smak przed daniem ;) Polecam gorąco:)
Składniki:

500 g
brokułów1 ząbek
czosnku1
cebula1 łyżeczka
bazylii1-2 litry
wodyodrobina
mlekapieprzsól1 kozi
serek brieKłąb brokułów obieramy, kroimy i podsmażamy z
czosnkiem wyciśniętym przez praskę na
oliwie. Zalewamy
wodą. Dodajemy bardzo drobno podzielone różyczki. Gotujemy na małym ogniu do miękkości 5-8 minut. Miksujemy na gładki krem. Zaprawiamy
mlekiem i dodajemy
przyprawy do smaku. Podajemy z pokrojonym i wrzuconym na wierzch
serkiem brie oraz grzankami czosnkowymi. Smaczności!
