Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Kociołek meksykańskiKieszonki drobiowe z
serem ... »
Składniki:190 g
ciastek digestive w gorzkiej
czekoladzie60 g roztopionego
masła70 dag
twarożku kremowego3/4 szklanki
cukru4
jajka1/3 do 1/2 szklanki
likieru Bailey's2 łyżeczki ekstraktu z
waniliipół szklanki posiekanej
gorzkiej czekolady2 łyżki
śmietany kremówkiPrzygotować spód.
Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem. Wymieszać z roztopionym
masłem. Wcisnąć w dno tortownicy. Schłodzić w lodówce, do czasu przygotowania masy serowej. Aby przygotować masę
serową wszystkie składniki dokładnie zmiksować (nie oddzielać
białek od
żółtek), na koniec wmieszać
chipsy czekoladowe/posiekaną
czekoladę. Wylać na przygotowany spód . Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC (nie pieczemy do tzw. suchego patyczka, masa powinna być ścięta od góry).Smacznego:)środa, 02 czerwca 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze