Wykonanie
Chciałam zrobić sernik
kokosowy ale taki, żeby nie zawierał wiórek. Wpadłam zatem na pomysł, żeby dodać
Malibu, które zrobiłam jakiś czas temu. I był to
kokosowy strzał w dziesiątkę. Sernik jest tylko delikatnie
kokosowy, nie przytłacza swoim aromatem i nie zapycha. Bardzo polecam:)
Składniki:190 g
ciastek digestive w gorzkiej
czekoladzie60 g roztopionego
masła70 dag
twarożku kremowego3/4 szklanki
cukru4
jajka1/2 szklanki
Malibu2 łyżeczki ekstraktu z
waniliiPrzygotować spód.
Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem. Wymieszać z roztopionym
masłem. Wcisnąć w dno tortownicy. Schłodzić w lodówce, do czasu przygotowania masy serowej. Aby przygotować masę
serową wszystkie składniki dokładnie zmiksować (nie oddzielać
białek od
żółtek). Wylać na przygotowany spód . Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºCSmacznego:)