ßßß Cookit - przepis na Malinowy krem do pieczywa

Malinowy krem do pieczywa

nazwa

Składniki

Wykonanie

Składniki:
- 200g świeżych malin
- 100g cukru
- 3 jajka
- 70g masła
Sposób przygotowania:
1. Maliny wkładamy do garnka i gotujemy ok. 5 min., aż się rozpadną. Następnie przecieramy je przez sitko, pozbywając się pestek.
2. Do naczynia żaroodpornego lub do metalowej miski umieszczonej na garnku z gotującą wodą wbijamy jajka, które należy roztrzepać. Dodajemy masło, cukier, mieszamy przez 5 min., na małym ogniu. Wlewamy przetarte maliny i dalej gotujemy, mieszając, aż masa zgęstnieje, ok. 25 min.
3. Gotowy krem wlewamy do słoiczków i wkładamy do lodówki, by jeszcze zgęstniał. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.
Inspiracja: domiwkuchni
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/09/malinowy-krem-do-pieczywa.html