Wykonanie
Ciasto brownie jest znane wielu osobom, ale nie każdy wie, że równie pyszne wychodzi z
białej czekolady.W połączeniu z
malinami nabiera wyrazistego smaku. Zachęcam do spróbowania.Składniki:3 tabliczki
białej czekoladykostka
masła1 szklanka
mąki1/3 szklanki
cukru6
jajekszklanka mrożonych
malinWykonanie:
Masło i
czekoladę rozpuszczam w kąpieli
wodnej.Najlepiej w oddzielnych naczyniach. Gdy składniki lekko ostygną można je połączyć. Do osobnej miski wbijam 6 całych
jajek i miksuję z
cukrem. Dodaję
mąkę. Na końcu do
jajek i
mąki dodaję
masło z
czekoladą i całość miksuję do dokładnego połączenia składników.Na wierzchu posypuję mrożonymi
malinami. Piekę w formie 20 x 20 cm w 180 St.C przez około 20 minut.