Wiem co sobie można pomyśleć patrząc na tę kupkę makaronu w sosie szpinakowym. I ja sobie to pomyślałam:) Ale gdyby to danie nam nie smakowało pewnie wcale nie ujrzałoby światła dziennego. Nie powiem, że jest to makaron dla każdego. Ale jeśli tylko ktoś lubi szpinak i cammembert to napewno mu to posmakuje. Jest pyszne nawet na drugi dzień. Ja wielbicielką szpinaku nie jestem a to danie robiłam już wiele razy.Składniki:3 ząbki czosnkupół paczki szpinakupuszka pomidorówser cammembertpół kubka śmietanyzioła prowansalskiemakaron ( dałam pół paczki Lubelli)Ugotować makaron w osolonej wodzie.Na rozgrzanej patelni podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak, pomidory, ser i dusić kilka minut. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie. Pod koniec duszenia dodac śmietanę. Doprawic sos do smaku. Do tak przygotowanego sosu dołożyć makaron i dokładnie wymieszać.