ßßß Cookit - przepis na Jajka po ranczersku

Jajka po ranczersku

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Sarasso
Bayleys »
Składniki:
1 łyżka oliwy
1 drobno posiekana mała czerwona cebula
4 grubo pokrojone średnie pomidory
2 łyżki wody
1 łyżka octu z czerwonego wina
1 drobno posiekana średnia czerwona papryka
4 jajka
4 tortille
Rozgrzać oliwę na dużej patelni, usmażyć cebulę. Dodać sparzone wcześniej i obrane ze skóry pomidory, wodę i ocet. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmiejszyć płomień i dusić bez przykrycia ok. 15 minut, mieszajac od czasu do czasu. Dorzucić paprykę i dusić jeszcze ok. 5 minut. Używając spodu łyżki zrobić 4 płytkie wgłębienia w masie pomidorowej. Do każdego z nich wbić jajko. Przykryć patelnię i pozostawić na małym ogniu aż jajka się zetną. Ułożyć podgrzane tortille na talerzach. Używając łopatki, przenieść ostrożnie jajko i masę pomidorową na każdy placek.
Smacznego:)
sobota, 22 maja 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/05/Jajka-po-ranczersku.html