Wykonanie
Kurczaka w cieście francuskim robiłam już kilka
razy i bardzo mi posmakował. Dlatego teraz postanowiłam go trochę urozmaicić i dodałam
suszone pomidory i
fetę. Jeśli ktoś nie lubi
ciasta francukiego bo uważa, że jest tłuste, czy z jakiegoś innego powodu, nie
będę go przekonywać. Natomiast namawiam tych wszystkich, którzy nie mają nic przeciwko francuskiemu i lubią te smaki. Pachnąca całość wyjęta z piekarnika smakuje po prostu wspaniale.

Składniki:1
filet z kurczaka1 opakowanie gotowego
ciasta francuskiegokilka
pomidorów suszonych z zalewypół kostki
fetyFilet umyć, osuszyć, obsypać
solą i
pieprzem.
Ciasto francuskie rozwałkować , przekroić na prostokąty. Na każdy wyłożyć
filet z kurczaka, ułożyć na środku. Na
mięso, albo obok ułożyć kawałek
fety i
pomidora suszonego, wyjętego wcześniej z zalewy. Boki ciasta skleić. Można posmarować rozmąconym
jajkiem i posypać ziarnami
sezamu. Ja tym razem tak się śpieszyłam, że zapomniałam, ale robiłam w ten sposób wczesniej i smak
sezamu fajnie komponuje się z całością. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z ulubioną
sałatką.Smacznego:)