Wykonanie
Zabiegany był ten tydzień i weekend... Nawet nie było czasu napisać posta, ale już niedługo nadrobię zaległości, bo przepisów trochę się nazbierało. Jutro będzie już świątecznie, a tymczasem szybki przepis na obiad, czy ciepłą kolację ;)

- 1 op.
ciasta francuskiego- 1 podwójna
pierś z kurczaka- 1 puszka
pomidorów w puszcze- pół opakowania
sera fety- pół kubeczka
śmietany- ulubione
przyprawy: (ja dałam)
sól,
pieprz,
vegeta,
oregano,
bazylia- piekarnik rozgrzać do 180 st.- formę do tarty wysmarować
masłem, wyłożyć
ciastem francuskim, zaginając boki- piec ok 10-15 min w piekarniku- w międzyczasie
pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni-
pomidory z puszki zmiksować- wlać na patelnie z
kurczakiem, gotować ok 10 min- doprawić do smaku- powoli wlewać
śmietanę, całość wymieszać- na podpieczony spód wlać przygotowany farsz-
ser feta pokroić z kostkę- poukładać na górę tarty- całość zapiekać ok 25-30 min w piekarniku (aż nadzienie się zsiądzie)Najlepiej podawać z prostą
sałatką z
pomidora,
ogórka i
sałaty.Smacznego.