Wykonanie
Mam dla was dzisiaj bardzo fajny pomysł na szybkie danie. Danie z
ciasta francuskiego, które w mojej rodzince wszyscy bardzo lubią. Robi się go w zaledwie kilka minut a jak pysznie smakuje. Jestem pewna, że zasmakuje również wam. Ja podałam zapiekane
ciasto francuskie z
fetą,
suszonymi pomidorami i
oliwkami hiszpańskimi . Koniecznie spróbujcie takiego połączenia smaków.Zapraszam :-)Składniki:- opakowanie
ciasta francuskiego- 10 czarnych
oliwek hiszpańskich- pół słoika
pomidorów suszonych w
oleju (słoik 340 g)- 140 g
sera fetaWykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy. Do blendera wrzucamy
pomidory oraz pokruszoną
fetę, miksujemy chwilkę, aż składniki się połączą.
Oliwki kroimy w plasterki. Pastą z
fety i
pomidorów smarujemy całą powierzchnię ciasta i układamy pokrojone
oliwki, zawijamy jak roladę. Układamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 30-35 minut, grzanie góra-dół. Upieczone ciasto wyciągamy, pozwalamy mu odpocząć chwilkę i kroimy na kawałki. Możemy podać same lub z ulubionymi surówkami.