Składniki:2/3 szkl uprażonego na patelni sezamu100g masła1/2 szkl białego cukru1/2 szkl jasnego brązowego cukru1 jajko1 opakowanie cukru waniliowego1 i 1/4 szkl maki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli1/4 łyżeczki cynamonuUtrzeć masło z 2 rodzajami cukru i cukrem waniliowym. Dodać jajko. Wymieszać mąkę z proszkiem, solą i cynamonem i stopniowo dodawać do ciasta nadal ucierając. Na koniec wmieszać do ciasta połowe uprażonego sezamu. wstawic ciasto na min. 1 godz. do lodówki. Następnie po wyjęciu lekko rozwałkować i wycinać dowolne kształty. Ukladać na blaszkach zachowujac duże odstepy międzyciasteczkami - maksimum 20 ciastek na dużą blaszkę od piekarnika.Piec ok. 10-15min w 190 stopniach, aż będą złote ( złote! nie brązowe, nie wolno ich przepiec). Zdejmować z papieru do pieczenia dopiero po ostygnięciu.Smacznego:)