Wykonanie
Umyte liście
rukoli i
sałaty lekko rozdrobniłam, umyte
pomidory pokroiłam w drobna kostkęSkładniki sałatki wymieszałam, posoliłam,posypałam
pieprzem do smaku i polałam sosem i ponownie wymieszałamTaka szybka
sałatka nadaje się do dania obiadowego, ja podałam ją do
kaszy z
bitkami .Zawsze do tego dania serwowałam czerwone
buraczki, a teraz czas na nowe :)Składniki na sos :
musztarda Dijon około 2 łyżeksok z około połowy
cytryny2- 3 łyżki
oleju słonecznikowegookoło 2 łyżek
mioduewentualnie
pieprz czarny
W garnuszku mieszamy
miód z 2 łyżkami ciepłej
wody, a
potem stopniowo dodajemy
olej, sok i
musztardę. Po dodaniu każdego składnika mieszamy dokładnie do zupełnego połączenia składników.
Sałatkę polewamy tuż przed podaniem na stół.Ilość poszczególnych składników sosu podaję dość orientacyjnie, smak ma pozostać słodko - kwaśny.
