ßßß Cookit - przepis na Naleśniki szpinakowe faszerowane

Naleśniki szpinakowe faszerowane

nazwa

Wykonanie

Składniki : na ciasto naleśnikowe-
3 łyżki mąki
100 ml. wody ( może być mleko )
1 jajko
około 10 dag mrożonego szpinaku ( ja kupiłam taki mrożony w kulkach na wagę, ale każdy inny też będzie dobry )
składniki na farsz :
ja użyłam wędzonki - szynki
majonez i musztarda
Przygotowanie :
Z mąki , jajka , wody i szpinaku zrobiłam mix na naleśniki ( gęstość ciasta podobna do zwykłego ciasta naleśnikowego)
Wcześniej zamrożony szpinak przełożyłam na małą patelnie i mieszając rozmroziłam go, a przez lekkie gotowanie odparowałam nadmiar wody
W takiej rozmrożonej postaci użyłam go do masy naleśnikowej
Usmażyłam 4 średniej wielkości zielone naleśniki ( na patelni teflonowej bez tłuszczu )
Mięso przeznaczone na farsz zmieliłam i doprawiłam według swojego smaku musztardą i majonezem
Przestudzone naleśniki posmarowałam nadzieniem mięsnym i zawinęłam.
W pierwszej wersji jadłam takie naleśniki na słodko.Z truskawkami i bitą śmietaną. Są wspaniałe. Ale wykończenie tego dania zależy od nas i od tego czym w danej chwili dysponujemy. Smacznego :)
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2012/04/nalesniki-szpinakowe-faszerowane.html