Wykonanie
Składniki : na ciasto naleśnikowe-3 łyżki
mąki100 ml.
wody ( może być
mleko )1
jajkookoło 10 dag
mrożonego szpinaku ( ja kupiłam taki mrożony w kulkach na wagę, ale każdy inny też będzie dobry )składniki na farsz :ja użyłam wędzonki -
szynkimajonez i
musztardaPrzygotowanie :Z
mąki ,
jajka ,
wody i
szpinaku zrobiłam mix na naleśniki ( gęstość ciasta podobna do zwykłego ciasta naleśnikowego)Wcześniej zamrożony
szpinak przełożyłam na małą patelnie i mieszając rozmroziłam go, a przez lekkie gotowanie odparowałam nadmiar
wodyW takiej rozmrożonej postaci użyłam go do masy naleśnikowejUsmażyłam 4 średniej wielkości zielone naleśniki ( na patelni teflonowej bez tłuszczu )
Mięso przeznaczone na farsz zmieliłam i doprawiłam według swojego smaku
musztardą i
majonezemPrzestudzone naleśniki posmarowałam nadzieniem mięsnym i zawinęłam.W pierwszej wersji
jadłam takie naleśniki na słodko.Z
truskawkami i
bitą śmietaną. Są wspaniałe. Ale wykończenie tego dania zależy od nas i od tego czym w danej chwili dysponujemy. Smacznego :)