ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekcukier 3 łyżek stołowychsól 1 łyżek deserowychmasło 150 gramówwoda 0,25 szklanekcukier 0,75 szklanekjajka 3 sztukśmietana kremówka 0,75 szklaneksok z cytryny 0,5 szklanekWykonanie:Natłuścić formę na mufinki i oprószyć mąką.Ciasto: mąkę wymieszać z pół szklanki cukru i solą. Dodać masło i posiekać, powoli dolewać zimna wodę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folie i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować do grubości 2mm, wyciąć kółka i wyłożyć nimi dołki formy na mufinki. Po nakłuwać widelcem, formę włożyć na kolejne 10 minut do lodówki. Piec w 200 stopniach, aż ciasto zrobi się złote (ok. 10 minut). Śmietanę, jajka, o,75 szklanki cukru oraz sok z cytryny zmiksować i masą napełnić podpieczone babeczki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach tylko tak długo, aż zetnie się wierzch kremu (ok. 15 minut), wystudzić. Podawać lekko ciepłe ze świeżymi owocami i porcją bitej śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: ZabaData: 2009-09-29jeszcze nic nie ugotowalam, ani niczego nie zepsulam ;-), ALE JUZ MOGE PO POBIEZNYM PRZEGLADNIECIU POWIEDZIEC-STRASZNIE FAJNE STRONY! dziekuje :-) Zaba-Nienawidzaca-Gotowac (ale niewykluczone, ze mi sie odmieni kiedys! :-D)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekcukier 3 łyżek stołowychsól 1 łyżek deserowychmasło 150 gramówwoda 0,25 szklanekcukier 0,75 szklanekjajka 3 sztukśmietana kremówka 0,75 szklaneksok z cytryny 0,5 szklanekWykonanie:Natłuścić formę na mufinki i oprószyć mąką.Ciasto: mąkę wymieszać z pół szklanki cukru i solą. Dodać masło i posiekać, powoli dolewać zimna wodę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folie i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować do grubości 2mm, wyciąć kółka i wyłożyć nimi dołki formy na mufinki. Po nakłuwać widelcem, formę włożyć na kolejne 10 minut do lodówki. Piec w 200 stopniach, aż ciasto zrobi się złote (ok. 10 minut). Śmietanę, jajka, o,75 szklanki cukru oraz sok z cytryny zmiksować i masą napełnić podpieczone babeczki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach tylko tak długo, aż zetnie się wierzch kremu (ok. 15 minut), wystudzić. Podawać lekko ciepłe ze świeżymi owocami i porcją bitej śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: ZabaData: 2009-09-29jeszcze nic nie ugotowalam, ani niczego nie zepsulam ;-), ALE JUZ MOGE PO POBIEZNYM PRZEGLADNIECIU POWIEDZIEC-STRASZNIE FAJNE STRONY! dziekuje :-) Zaba-Nienawidzaca-Gotowac (ale niewykluczone, ze mi sie odmieni kiedys! :-D)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: