Wykonanie
« Powrót  Opis:Dobrze wpływa na cerę i zawiera dużo błonnika, jest więc sycąca i łatwostrawna.

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
ananas 3-4 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
morele suszone 6 sztuk
słonecznik łuskany 2-3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 20 dekagramów
miód lipowy według uznaniaWykonanie:1.
Marchewkę i
jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ananas i
suszone morele pokroić w cienkie paski.2.
Marchewki,
jabłka,
ananas,
morele i
rodzynki wymieszać dokładnie. Według uznania dosłodzić
miodem. Zalać
jogurtem naturalnym i wymieszać.3.
Słonecznik lekko uprażyć na suchej patelni.4.
Sałatkę przełożyć do salaterek i posypać uprażonym
słonecznikiem.Uwagi:
Słonecznik można zastąpić uprażonymi
migdałami czy też
orzechami włoskimi.
Miód można dodać lipowy lub wielokwiatowy.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneSałatkiSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: