Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki 2 kilogramównasiona koru 0 , 5 łyżek stołowych
czosnek 5 ząbki
sól 3 łyżek stołowych
liście laurowe według uznanialiście z
winogron według uznania
pieprz w ziarnach według uznania
szałwia według uznaniacząber według uznaniaWykonanie:Zagotować
wodę z
solą,
pieprzem i listkami laurowymi, ostudzić.
Ogórki dokładnie umyć, jeżeli są zabrudzone ziemią namoczyć w wodzie na 30 minut a później dopiero wymyć. Przygotowane
ogórki ułożyć ciasno w kamiennym garnku lub dużych słojach przekładając pokrojonym
czosnkiem, umytymi listkami
winogron posypując
szałwią, cząbrem i
koprem. Zalać ostudzoną osoloną
wodą. Lekko przycisnąć, przykryć płótnem, pozostawić w ciepłym miejscu. Po kilku dniach można wykorzystać.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: