Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
spirytus 0,25 litrów
woda 0,5 litrów
cukier 350 gramówpestki z
jabłek 1 szklanekWykonanie:Stopić
cukier, za pomocą
wody stopić go.Ostudzić i wlać do szczelnego naczynia, dodać
spirytus 90% i pestki, pozostawić na 45 dni. Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułkę. Czym dłużej leżakuje tym jest lepsze.Uwagi:
Nalewka ma
migdałowo koniakowym aromacie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: