ßßß Cookit - przepis na Migdałowo koniakowa nalewka

Migdałowo koniakowa nalewka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
spirytus 0,25 litrów
woda 0,5 litrów
cukier 350 gramów
pestki z jabłek 1 szklanek
Wykonanie:
Stopić cukier, za pomocą wody stopić go.Ostudzić i wlać do szczelnego naczynia, dodać spirytus 90% i pestki, pozostawić na 45 dni. Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułkę. Czym dłużej leżakuje tym jest lepsze.
Uwagi:
Nalewka ma migdałowo koniakowym aromacie.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Nalewki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4351/Migdalowo-koniakowa-nalewka