ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegorajskie jabłka 300 gramówspirytus 1 litrówcukier 400 gramówwoda 1 litrówWykonanie:Umyte pod bieżącą wodą jabłuszka pokroić na 4 części, zalać alkoholem. Pozostawić na okres dwóch tygodni w ciepłym miejscu. Cukier wymieszać z wodą, ostudzony dodać do spirytusu zlanego z jabłek. Przecedzić wszystko. Zakorkować na okres 1,5 miesiąca.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: