Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegorajskie
jabłka 300 gramów
spirytus 1 litrów
cukier 400 gramów
woda 1 litrówWykonanie:Umyte pod bieżącą
wodą jabłuszka pokroić na 4 części, zalać
alkoholem. Pozostawić na okres dwóch tygodni w ciepłym miejscu.
Cukier wymieszać z
wodą, ostudzony dodać do
spirytusu zlanego z
jabłek. Przecedzić wszystko. Zakorkować na okres 1,5 miesiąca.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: