Wykonanie
« Powrót  Opis:
/l/921340428.jpg)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokrem
kasztanowy 1 kilogramów
kasztany lukrowane 8 sztuk
masło 200 gramów
jajko 5 sztuk
cukier puder 300 gramów
woda 1 szklanek
śmietana 1 litrówWykonanie:Podgrzać krem
kasztanowy w kąpieli
wodnej, na wolnym ogniu. Dodać
masło, mieszając od czasu do czasu. Po 20 min gotowania, zdjąć z ognia dodawać wcześniej ubite
żółtka jajek. Następnie dodać i delikatnie wymieszać ubite
białka. Wyłożyć formę na ciasto papierem aluminiowym , posmarować
masłem i wlać przygotowaną masę. Przykryć papierem aluminiowym i wstawić do piekarnika do kąpieli
wodnej na temperaturę 200 C . Piec 1 godz. Ostudzić w zamrażalce. Przygotować polewę karmelową: Gdy tylko
cukier zacznie przybierać koloru , wlewamy
śmietanę mieszając , gotować na bardzo wolnym ogniu około 30 min. Wyciągnąć ciasto z foremki , podawać kawałki ciasta z
sosem karmelowym i udekorowane lukrowanym
kasztanem.Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: