ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokrem kasztanowy 1 kilogramówkasztany lukrowane 8 sztukmasło 200 gramówjajko 5 sztukcukier puder 300 gramówwoda 1 szklanekśmietana 1 litrówWykonanie:Podgrzać krem kasztanowy w kąpieli wodnej, na wolnym ogniu. Dodać masło, mieszając od czasu do czasu. Po 20 min gotowania, zdjąć z ognia dodawać wcześniej ubite żółtka jajek. Następnie dodać i delikatnie wymieszać ubite białka. Wyłożyć formę na ciasto papierem aluminiowym , posmarować masłem i wlać przygotowaną masę. Przykryć papierem aluminiowym i wstawić do piekarnika do kąpieli wodnej na temperaturę 200 C . Piec 1 godz. Ostudzić w zamrażalce. Przygotować polewę karmelową: Gdy tylko cukier zacznie przybierać koloru , wlewamy śmietanę mieszając , gotować na bardzo wolnym ogniu około 30 min. Wyciągnąć ciasto z foremki , podawać kawałki ciasta z sosem karmelowym i udekorowane lukrowanym kasztanem.Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: