Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mięso z jagnięcia 750 gramówtłuszcz 100 gramów
estragon liść 1 łyżek deserowych
mąka 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 sztuk
papryka 1 łyżek deserowych
śmietana kwaśna 0.5 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso oczyścić, pokroić w kostkę, posolić i dusić pod przykryciem na 60 g tłuszczu 20 min.
Potem podlać
wodą i dusić do miękkości. Z pozostałej części tłuszczu i
mąki przyrządzić zasmażkę, dodać
paprykę, przyprawić rosołem i włożyć liście
estragonu. Przez kilka minut gotować i połączyć z
mięsem. Przed podaniem na stół przyprawić kwaśną
śmietaną i
sokiem z cytryny.Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: