Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 0.5 kilogramów
przyprawa "5 przypraw" 0.5 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 1.5 łyżek stołowych
imbir 1 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
olej według uznania
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
sól czosnkowa 2 łyżek deserowych
pieprz syczuański 1.5 łyżek deserowych
sałata 10 sztuk
sos śliwkowy 6 łyżek stołowychWykonanie:
Sól połączyć z "pięcioma przyprawami" i
mąką ziemniaczaną, natrzeć paski
mięsa, odstawić na 30 min.
Olej rozgrzać na średnim ogniu, włożyć
połowę mięsa, zamieszać, smażyć 3 1/2 min, wybrać łyżką cedzakową, osączyć w cedzaku, przełożyć do miski. Smażyć pozostałe
mięso. Wlać
sos sojowy do
mięsa, posypać
cukrem, dokładnie wymieszać. Dwie łyżki
oleju, w którym smażono
mięso, wlać na gorącą patelnię, rozgrzać na średnim ogniu, dodać
imbir,
czosnek,
sól i
pieprz, mieszając podgrzewać przez 25 sek, włożyć usmażone
mięso, mieszać na ogniu tak, aby sos pokrył
mięso. Przełożyć
mięso na gorący półmisek. Kawałek
mięsa ułożyć na listku
sałaty lub na placku, posmarować
sosem śliwkowym, założyć boki, zwinąć jak naleśnik. Proporcje: dla 5 -10 osób, kiedy podajemy inne potrawyUwagi:Chuda
wieprzowina pokrojona w grube paski, posiekane ząbki
czosnku, 10 listków
sałaty lub placki
mandaryńskiKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29mniam, mniam, pyszneAutor: FloressData: 2009-01-02możnaAutor: IzkaData: 2008-12-12Czy można by do tego przepisu użyć piersi z kuraka zamiast wieprzowiny?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: