ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoskórka z cytryny 0.5 sztukcukier 70 gramówCynamon według uznaniawoda 0.25 litrówgoździk 2 sztukwino 0.7 litrówsok z cytryny 0.5 sztukWykonanie:Wszystkie składniki dobrze wymieszać, odstawić na 1 godz., zagotować, przecedzić i rozlać do kieliszków. Gorące podać na stół.AlkoholeKuchnia WęgierskaKomentarze:Autor: HawkData: 2010-12-20Lekka uwaga co do tego "zagotowania". W przypadku trunków na gorąco lepiej nie przekraczać 75°C. W końcu przecież nie chcemy aby cały alkohol uleciał nam z parą.Autor: betis73Data: 2009-03-01dodaje rodzynki...i skorke potarta skorke pomaranczy...Wtedy wszystko gra na slodko :DAutor: herbataData: 2008-10-16osobiscie wole grzanca z wina polskodkiego, ew. półwytrawnego, wrzucam i pomarancze (lub wycisniety sok) i cytryne, do tego ścieram troszeczke gałki muszkatołowej, oraz kilka migdałów, króte później wyciągam no i nie dodaje wody, reszta jak w przepisieAutor: MagData: 2008-01-20a ja zamiast cytryny daję pomarańczę - plaster na osobę a resztę wyciskamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: