ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegowoda 450 mililitrówcukier 120 gramówsok z cytryny 220 mililitrówskórka z cytryny 1 sztuklikier 50 mililitrówWykonanie:Do ciepłej wody ( oczywiście gotowanej). Dodać cukier , postawić na małym ogniu mieszać dopóki cukier się nie rozpuści. Dodać sok z cytryny i startą skórkę. Syrop umieścić w pojemniku i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Pojemnik wyjąć i umieścić w gorącej wodzie tak aby łatwo było wyjąć blok lodowy. Rozbić go na kawałki i następnie wrzucić do robota kuchennego, miksować tak aby powstały drobne kryształki lodowe.Uwagi:Również granita może być zrobiona z owoców takich jak; pomarańcze,mandarynki, grejpfruty.Można rółwnież zamiast owoców dodać kawę. Zwykły mikser nie nadaje się do zdrabniania lodu, najlepszy jest robot kuchenny o dużej mocyAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeDrinki (z Wódką)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: