Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
masło 150 gramów
żółtko 2 sztuk
woda 100 mililitrów
sól według uznania
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowychpodgrzybek świeży lub morożony 250 gramów
kurki świeże lub mrożone 250 gramów
pieczraka świeża 6 sztuksłodka
śmietanka 100 mililitrów
mąka 1 łyżek deserowychsos pieczarkowyTarsmak według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Do przesianej
mąki dodać pokrojone
masło i przesiekać nożem. Dodać
żółtka,
wodę,
sól do smaku i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tart. Podpiec w piekarniku ok. 10 min, w temp. 200°C.
Cebulę obrać, pokroić w półkrążki i podsmażyć na
maśle. Podgrzybki i
kurki oczyścić, zagotować w osolonej wodzie i odcedzić. Do
cebuli wkroić oczyszczone
pieczarki, dodać
grzyby i chwilę podsmażyć. Następnie dodać
mąkę, wymieszać, dodać
śmietankę,
sól,
pieprz do smaku. Całość zagotować i wyłożyć na podpieczone ciasto. Tartę upiec w piekarniku w temp. 180°C, aż ładnie się zrumieni. Podawać z
sosem pieczarkowym Tarsmak.Smacznego!Uwagi:Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszyAutor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: