ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoparyżanki klasyczne 1 porcjapomidory 1 kilogramówcebula 0,5 kilogramówcukinia 1/2 sztukpapryka czerwona 2 sztukolej 2 łyżek stołowychsproszkowana papryka słodka i ostra 1 łyżek stołowychWykonanie:1. Paprykę kroimy w kostkę.2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.3. Cukinię szatkujemy.4. Paryżanki kroimy w talarki.5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamyrazem z nią parówki.6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.Gotowe – smacznego!Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: