Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
pstrąga 400 gramów
kolendra 1 pęczek
łosoś wędzony 12 plastry
jajka 4 sztuk
awokado 4 sztuk
limonki 4 sztuk
pieprz zielony 2 łyżek deserowych
tabasco 1 łyżek deserowych
ogórek zielony 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Gotować
pstrąga na parze 10 minut. Ostudzonego pokroić w kostkę. Opłukaną
kolendrę osączyć. Na desce rozłożyć plastry
łososia i pokroić na trójkąty. Zachować okrawki.Ugotowane na twardo, obrane
jajka pokroić na ćwiartki. Obrane
awokado pokroić w kostkę. Umyć
zielony pieprz. Z 2
limonek wycisnąć sok.Okrawki
łososia zmiksować z
awokado,
jajkami,
zielonym pieprzem, połowa
kolendry,
sokiem z limonki,
tabasco,
sola oraz
pieprzem. Dodać kostki
pstrąga i wymieszać.Rozsmarować farsz na łososiu i ciasno zwinąć. Owinąć folią i wstawić na 12 godzin do lodówki.Umyty
ogórek obrać, pozostawiając skórkę po dwóch stronach. Pokroić w plasterki.Z roladek zdjąć folię. przekroić je na pół. Na talerzu układać po 3 kawałki. Udekorować
kolendrą, plasterkami
limonek oraz
ogórków.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: