Wykonanie
Mamy kolejny piękny
słoneczny dzień,obudziłam się przed 8.00 i roznosi mnie energia-energia
słoneczna:)Zjedliśmy śniadanko i wybieramy się w plener,musimy na maxa wykorzystać szkockie lato,które ma się skończyć w czwartek.Dzisiaj na sniadanie zrobiłam
jajka faszerowane z
awokado.Oczywiście dla Sznupka musiałam dołożyć bonusa w postaci
bekonowych wstążek,bo według Sznupka-"dzień bez
mięsa dniem straconym":)Nie mogłam mu więc popsuć tak pięknej niedzieli.Przepis bardzo prosty, szybki i przyjemny.

Produkty:5
jajek na twardo3 dojrzale
awokadomusztarda Dijon
kolendraczosneklimonkacukiersólpieprzAwokado i 2 ugotowane
jajka wrzucamy do blendera,dodajemy pól łyżki
musztardy,pól lyzki suszonej
kolendry,2-3 Ząbki wycisniętego
czosnku ,pól łyzeczki
cukru ,sol i
pieprz do smaku.Miksujemy na piękny zielony kolor .Na koncu dodajemy parę kropel
limonki lub
cytryny.GOTOWE.


Pozostałe
jajka kroimy na pól i faszerujemy pasta z
awokado.Do tego podajemy grzanki z
masełkiem i trochę kolorowych warzyw.Dla wielbicieli "
mięsnego jeża" dodajemy smażony
bekon.Smacznego!


