ßßß Cookit - przepis na Faszerowane jajka z awokado

Faszerowane jajka z awokado

nazwa

Wykonanie

Mamy kolejny piękny słoneczny dzień,obudziłam się przed 8.00 i roznosi mnie energia-energia słoneczna:)
Zjedliśmy śniadanko i wybieramy się w plener,musimy na maxa wykorzystać szkockie lato,które ma się skończyć w czwartek.
Dzisiaj na sniadanie zrobiłam jajka faszerowane z awokado.Oczywiście dla Sznupka musiałam dołożyć bonusa w postaci bekonowych wstążek,bo według Sznupka-"dzień bez mięsa dniem straconym":)Nie mogłam mu więc popsuć tak pięknej niedzieli.
Przepis bardzo prosty, szybki i przyjemny.
Produkty:
5 jajek na twardo
3 dojrzale awokado
musztarda Dijon
kolendra
czosnek
limonka
cukier
sól
pieprz
Awokado i 2 ugotowane jajka wrzucamy do blendera,dodajemy pól łyżki musztardy,pól lyzki suszonej kolendry,2-3 Ząbki wycisniętego czosnku ,pól łyzeczki cukru ,sol i pieprz do smaku.Miksujemy na piękny zielony kolor .Na koncu dodajemy parę kropel limonki lub cytryny.GOTOWE.
Pozostałe jajka kroimy na pól i faszerujemy pasta z awokado.Do tego podajemy grzanki z masełkiem i trochę kolorowych warzyw.Dla wielbicieli "mięsnego jeża" dodajemy smażony bekon.
Smacznego!
Źródło:http://sznupkowiewpodrozyzycia.blogspot.com/2012/05/jajka-faszerowane-z-awokadoczyli-na.html