Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
łososia bez skóry 200 gramówfilet z
pstrąga 200 gramów
włoszczyzna mrożona 200 gramów
żelatyna 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
liść laurowy 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Zagotować 4 szklanki
wody z kilkoma ziarnami ziela i
pieprzu,
listkiem laurowym i
solą. Włożyć umyte, oczyszczone filety, gotować na małym ogniu 10 minut, dodać
włoszczyznę i gotować jeszcze 10 minut. Wyjąć
rybę i podzielić na małe kawałki. Przecedzić
wywar, warzywa zachować,
przyprawy wyjąć. W wywarze rozpuścić
żelatynę. Gdy zacznie tężeć wymieszać z
sokiem z cytryny, posiekanym
koperkiem,
rybą i warzywami. Przełożyć do foremek (mogą być jednorazowe szklaneczki) i odstawić do lodówki do stężenia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: