ßßß Cookit - przepis na Tymbaliki rybne

Tymbaliki rybne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z łososia bez skóry 200 gramów
filet z pstrąga 200 gramów
włoszczyzna mrożona 200 gramów
żelatyna 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
liść laurowy 1 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Zagotować 4 szklanki wody z kilkoma ziarnami ziela i pieprzu, listkiem laurowym i solą. Włożyć umyte, oczyszczone filety, gotować na małym ogniu 10 minut, dodać włoszczyznę i gotować jeszcze 10 minut. Wyjąć rybę i podzielić na małe kawałki. Przecedzić wywar, warzywa zachować, przyprawy wyjąć. W wywarze rozpuścić żelatynę. Gdy zacznie tężeć wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem, rybą i warzywami. Przełożyć do foremek (mogą być jednorazowe szklaneczki) i odstawić do lodówki do stężenia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12561/Tymbaliki-rybne