ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z łososia bez skóry 200 gramówfilet z pstrąga 200 gramówwłoszczyzna mrożona 200 gramówżelatyna 3 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychziele angielskie według uznaniapieprz ziarnisty według uznanialiść laurowy 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Zagotować 4 szklanki wody z kilkoma ziarnami ziela i pieprzu, listkiem laurowym i solą. Włożyć umyte, oczyszczone filety, gotować na małym ogniu 10 minut, dodać włoszczyznę i gotować jeszcze 10 minut. Wyjąć rybę i podzielić na małe kawałki. Przecedzić wywar, warzywa zachować, przyprawy wyjąć. W wywarze rozpuścić żelatynę. Gdy zacznie tężeć wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem, rybą i warzywami. Przełożyć do foremek (mogą być jednorazowe szklaneczki) i odstawić do lodówki do stężenia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: