Pin ItPyszny świeżo uwędzony pstrąg..., ależ pachnie ! Część pochłonęliśmy od razu. Skropiony odrobiną soku z cytryny z dodatkiem razowego chleba, to niebo w gębie. Z reszty postanowiłam zrobić pastę rybną na bazie twarogu, czyli wrócić wspomnieniami do dzieciństwa, gdy babcia smarowała kanapkę pastą z wędzonej ryby z dodatkiem posiekanej cebuli.Proporcje dla 4-5 osóbCzas przygotowania: 15 minutSkładniki:350 g wędzonego pstrąga300 g białego zmielonego twarogu1 szalotkasólświeżo zmielony pieprz2 łyżki posiekanego koperkuopcjonalnie sok z cytrynyWykonanie:Pstrąga obieramy ze skóry i usuwamy ości. Szalotkę drobno siekamy. Do miski wkładamy rybę i rozdrabniamy ją widelcem, następnie dodajemy biały ser i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy, możemy też składniki pasty po prostu zblendować. Dodajemy szalotkę, koperek i przyprawiamy.