ßßß Cookit - przepis na Cytrynowy kurczak z ziołami

Cytrynowy kurczak z ziołami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
cytryna 3 sztuk
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukanego, osuszonego kurczaka skropić sokiem z jednej cytryny, natrzeć ziołami, oprószyć pieprzem oraz solą i wstawić na noc do lodówki. Wyjętego kurczaka delikatnie osuszyć, nie i posmarować olejem. Wyszorowane cytryny włożyć do kurczaka. Piec ok. 80 minut w 180 stopniach. Podzielić na porcje. Podawać na gorąco lub zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12552/Cytrynowy-kurczak-z-ziolami