ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukcytryna 3 sztukzioła prowansalskie 1 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukanego, osuszonego kurczaka skropić sokiem z jednej cytryny, natrzeć ziołami, oprószyć pieprzem oraz solą i wstawić na noc do lodówki. Wyjętego kurczaka delikatnie osuszyć, nie i posmarować olejem. Wyszorowane cytryny włożyć do kurczaka. Piec ok. 80 minut w 180 stopniach. Podzielić na porcje. Podawać na gorąco lub zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: