Wykonanie
8 Marzec 2015Witam dzisiaj podzielę się przepisem na
kurczaka pieczonego w całości. Jak zwykle jest on bardzo prosty w przygotowaniu i nie zabiera dużo czasu.

SKŁADNIKI :1
kurczak waga według uznania2 łyżeczki
bulionu warzywnegopieprz,
sólpaprykazioła prowansalskiesłoik najlepiej po
dżemie lub butelka po
piwie.
olejPRZYGOTOWANIE ;

Przygotowujemy
kurczaka, myjemy i dobrze osuszamy.

Do miseczki wlewamy trochę
oleju, wsypujemy
przyprawy i mieszamy.

Do słoika wsypujemy
bulion warzywny i zalewamy do
polowy przegotowaną
woda.

Nakładamy
kurczaka na słoik i nacieramy przygotowana mieszanką
olejowo-
ziołową.

Wkładamy przygotowany produkt do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 180 C około 1 godziny.

Co jakiś czas polewamy
sokiem który spływa z
kurczaka. Sprawdzamy patyczkiem od szaszłyka czy już jest miękki.Można podawać na ciepło lub na zimno. Ja serwuje na ciepło z
sałatką kartoflaną.Zamiast na słoik, można
kurczaka nadziać na butelkę.SMACZNEGO !!!