ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 4 sztuktwarożek 250 gramówśmietana 100 mililitrówczosnek 2 ząbkisłonecznik 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotowac w mundurkach w mocno osolonej wodzie. Jeszcze cieple obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na pół. Ziemniaki ułożyć w natłuszczonej blasze i opiec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Wymieszać ser ze śmietaną, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem.Farszem napełnić cieple połówki ziemniaków i posypać ziarnami zrumienionymi na suchej patelni. Od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: