Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopołówki
gruszek 4 sztuk
żółtka 3 sztuk
cukier 6 łyżek stołowychgroszkówka 40 mililitrów
mascarpone 200 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
bezy 100 gramówWykonanie:Umyte, obrane
gruszki zmiksować. Ubić
żółtka z
cukrem w kąpieli
wodnej. Pod koniec ubijania dodać
alkohol, odstawić.Zmiksować
serem z
sokiem z cytryny oraz
cukrem waniliowym, dodać masę
żółtkową, zmiksowane
gruszki oraz rozkruszone
bezy i wymieszać. Masę wylać do foremek (filiżanek) wyłożonych folią spożywczą. Wstawić do zamrażalki na kilka godzin. Przed podaniem wyjąć z foremek na talerz, usunąć folię i udekorować
owocami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: