Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
cukier waniliowy według uznaniaWykonanie:
Gruszki umyć, obrać i pokroić w cząstki. Zagotować 2,5 szklanki
wody z
cukrem waniliowym lub
wanilią i
cukrem. Do wrzącego
syropu włożyć
gruszki. Ugotować do miękkości. Odstawić. Przyprawić do smaku
sokiem z cytryny lub koncentratem z róży. Ostudzić wstawiając naczynie z kompotem do zimnej
wody. Oziębić w lodówce. Przed podaniem kompot przelać do salaterki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: smakoszData: 2009-10-11
Droga Izo zapomniałaś o najważniejszym składniku kompotu z
gruszek!A gdzie
goździki ...na tą proporcje 2-3 wystarczą... smacznego...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: