ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 3 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychmleko 1 szklanekser pleśniowy 100 gramówgałka muszkatałowa według uznaniaśmietana 0,5 szklanekmakaron wstążki 400 gramównatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Masło roztopić, dodać mąkę i zrobić jasna zasmażkę. Dolać powoli zimne mleko, stale mieszając, przygotować gęsty sos beszamelowy. Dodać pokruszony ser, starta gałkę oraz pieprz. Mieszać, nie dopuszczając do zagotowania. Przed podaniem wymieszać ze śmietaną i podgrzać. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osączony zalać sosem serowym, dobrze wymieszać i posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: