Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 200 gramów
mąka z pszenicy durum 100 gramów
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
sól 1 szczyptapesto (słoiczek)1 sztuk
parmezan 60 gramówWykonanie:Ciasto: wymieszać przesianą
mąkę z
jajkami,
żółtkiem oraz szczypta
soli i zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować je na cienkie płaty. Podzielić nożem na kilka mniejszych kawałków. Każdy kawałek zwinąć w rulon i pokroić w paski, zwracając uwagę by nie były zbyt długie.Wstążki partiami przesypać
mąką, lekko podrzucając. Podsuszony
makaron ugotować w dużej ilości osolonej
wody. Odcedzony trzymać w cieple. Trochę
wody z gotowania
makaronu dodać do pesto.
Makaron podgrzać na patelni, dodać pesto, wymieszać i od razu podawać posypany startym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: