ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka pszenna 200 gramówmąka z pszenicy durum 100 gramówjajka 2 sztukżółtka 1 sztuksól 1 szczyptapesto (słoiczek)1 sztukparmezan 60 gramówWykonanie:Ciasto: wymieszać przesianą mąkę z jajkami, żółtkiem oraz szczypta soli i zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować je na cienkie płaty. Podzielić nożem na kilka mniejszych kawałków. Każdy kawałek zwinąć w rulon i pokroić w paski, zwracając uwagę by nie były zbyt długie.Wstążki partiami przesypać mąką, lekko podrzucając. Podsuszony makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzony trzymać w cieple. Trochę wody z gotowania makaronu dodać do pesto. Makaron podgrzać na patelni, dodać pesto, wymieszać i od razu podawać posypany startym parmezanem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: