Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser feta 1 sztuk
makaron kokardki 150 gramów
bekon 100 gramów
pomidory 4 sztuk
orzeszki pinii 4 łyżek stołowychlistki
bazylii 2 łyżek stołowych
sos sałatkowy grecki 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowychWykonanie:W osolonej wodzie ugotować
makaron al dente. Odcedzony przelać zimną
wodą, osączyć i przełożyć do salaterki. Pokrojony na kawałki
bekon podsmażyć na tłuszczu i wyjąć. Na tej samej patelni uprażyć orzeszki.
Fetę pokroić w kostkę. Umyte
pomidory pokroić na kawałki.
Bekon,
ser, orzeszki i
pomidory przełożyć do salaterki, delikatnie wymieszać i posypać listkami
bazylii.
Sos sałatkowy wymieszać z 3 łyżkami
wody i
oliwą. Sosem polać
sałatkę 10 minut przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: