ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser feta 1 sztukmakaron kokardki 150 gramówbekon 100 gramówpomidory 4 sztukorzeszki pinii 4 łyżek stołowychlistki bazylii 2 łyżek stołowychsos sałatkowy grecki 1 sztukoliwa 4 łyżek stołowychWykonanie:W osolonej wodzie ugotować makaron al dente. Odcedzony przelać zimną wodą, osączyć i przełożyć do salaterki. Pokrojony na kawałki bekon podsmażyć na tłuszczu i wyjąć. Na tej samej patelni uprażyć orzeszki. Fetę pokroić w kostkę. Umyte pomidory pokroić na kawałki. Bekon, ser, orzeszki i pomidory przełożyć do salaterki, delikatnie wymieszać i posypać listkami bazylii.Sos sałatkowy wymieszać z 3 łyżkami wody i oliwą. Sosem polać sałatkę 10 minut przed podaniem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: