Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wieprzowa 450 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 250 gramów
mąka z
manioku 5 łyżek stołowych
sól morska w młynku według uznania
pieprz kolorowy w młynku według uznania
pieprz czarny młotkowany Specialite według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę o
boku 2 cm.Marynata: wymieszać
oliwę z
sokiem cytrynowym oraz drobno posiekana
cebulą. Doprawić
solą oraz
kolorowym pieprzem.Do marynaty włożyć
mięso i marynować 2 godziny.W kwadraty pokroić
boczek i ponabijać na przemian z
polędwicą na drewniane patyczki do szaszłyków. Piec na grillu, często obracając. Po upieczeniu oprószyć
mąką oraz
pieprzem i podawać z warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: