Wykonanie
Kulinarnych Inspiracji Kamis ciąg dalszy. Dziś wykorzystałam zestaw do zrobienia polędwiczek. Coraz bardziej lubię te
przyprawy. Po otwarciu ładnie pachną, są bardzo intensywne. Danie jest proste i warte wykorzystania na jakąś większą okazję bo na pewno
zrobi wrażenie.Składniki:-
polędwica- 3
jabłka- 4 łyżki
jogurtu naturalnego- 3 łyżki
mąki- 1
cebula- zestaw przypraw Kamis - Kulinarne Inspiracje do polędwiczek-
oliwa z oliwekPolędwicę kroję na kotlety o grubości około 2 cm, rozbijam je lekko. Mieszam
mąkę z
papryką z zestawu przypraw i obtaczam w niej kotlety,
solę. Smażę na
oliwie z oliwek około 3 minut z każdej strony. Zdejmuję
mięso z patelni, wrzucam pokrojoną w kostkę
cebulę i
jabłko. Dodaję pozostałe
przyprawy i
jogurt naturalny. Dorzucam
mięso i duszę jeszcze maksymalnie 5 minut.




