Za wątróbką niespecjalnie przepadam. W zasadzie jedyna forma wątróbki, która mi smakuje tą wątróbka przełamana smakiem jabłka. I ten przepis dzisiaj opiszę.Składniki (5 porcji):0,7 kg wątróbki drobiowej2 cebule4 jabłka1 szklanka mlekamąkaoliwa,przyprawy: pieprz i sól.Wykonanie:Wątróbkę oczyścić, usunąć resztki żyłek i namoczyć w mleko na 2 godziny.Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoty kolor. Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Następnie lekko poddusić. Wątróbkę przyprawić, obtoczyć w mące i smażyć do miękkości na rozgrzanym tłuszczu. Na koniec smażenia dodać cebulę i jabłka, wymieszać i lekko podsmażyć aby jabłka i cebulka przeszły smakiem wątróbki. Gotowe.