Wykonanie

To
mięso postanowiłam przygotować wg swojego wyczucia i smaku. I nie zawiodłam siebie, było smacznym urozmaiceniem menu obiadowego :)Składniki :około 50 dag
polędwicy z dzikaokoło szklanki
czerwonego winacebulamąkaziele angielskie i ziarna jałowca po 5 sztuk
sól,
pieprz czarny.
liść laurowytłuszcz do smażenia

Przygotowanie :Pokrojone
mięso potłuc lekko tłuczkiemNa gorący tłuszcz na patelni położyć
mięso obtoczone w
mące, obsmażyć z obu stron i dopiero wtedy podlać częścią
wina, przykryć pokrywkęPo 10 min. gotowania
mięsa w
winie dodać pokrojoną
cebulę,
liść laurowy, ziarna ziela i
pieprzu oraz jałowca, a jeśli trzeba podlać
mięso resztą
wina i smażyć pod przykryciem nadalPo około 30 min smażenia polędwiczek dopiero posypałam
solą i zmielonym
pieprzem, w tym czasie sos uległ redukcji i zagęścił się :)