ßßß Cookit - przepis na Farfalle z brokułami i sosem pomidorowym

Farfalle z brokułami i sosem pomidorowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
brokuły 350 gramów
dymka 5 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
fileciki anchois według uznania
przecier pomidorowy 300 gramów
makaron farfalle 300 gramów
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane, podzielone na różyczki brokuły blanszować 3 minuty. Oczyszczone, pokrojone na kawałki dymki zeszklić na oliwie. Dodać kilka anchois, mieszając, podgrzewać, aż się zamienią w gładki sos. Wlać przecier pomidorowy, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, podgrzać.
Ugotowany w osolonym wrzątku, osaczony makaron przełożyć do naczynia z gorącym sosem pomidorowym. Dodać gorące brokuły i posypać płatkami parmezanu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12012/Farfalle-z-brokulami-i-sosem-pomidorowym