ßßß Cookit - przepis na Ser halloumi w panierce

Ser halloumi w panierce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Potrawa cypryjska.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser halloumi 600 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 5 łyżek stołowych
migdały mielone 50 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
Wykonanie:
Roztrzepać jajka ze szczypta soli. Wymieszać bułkę tarta z migdałami. Pokroić ser na 4 plastry jednakowej grubości. Obtoczyć w jajkach oraz panierce i smażyć z obu stron po 2-3 minuty na oliwie, na zloty kolor. Podawać z warzywami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kotlety weg.
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11016/Ser-halloumi-w-panierce